Muistatko vielä nämä Kimi Räikkösen ikoniset lausahdukset?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen formulatähti Kimi Räikkönen ilmoitti äskettäin lopettavansa formulauransa. Hän kertoi sosiaalisessa mediassa, että kuluva kausi jää hänen viimeisekseen autourheilun kuninkuusluokassa. Samalla Räikkönen paljasti, ettei päätös ole tuore, vaan hän on tehnyt sen jo viime talvena.

Suomalaiskuljettaja on yksi maailman tunnetuimmista Formula 1 -kuljettajista ja toistaiseksi ainoa, joka tunnistetaan kautta maailman pelkästä etunimestään. Räikkösen ura muistetaan ajotaitojen lisäksi erityisesti myös hänen lausahduksistaan, joista monet ovat muodostuneet autourheilun saralla jo ikonisiksi.

Kimi Räikkösen ura Formula 1 -sarjassa on kestänyt peräti 20 vuoden ajan. Hänet on nähty useissa talleissa, joista Ferrarilla hän voitti vuonna 2007 maailmanmestaruuden. Jäämiehenä tunnettu suomalainen tunnetaan siitä, ettei hän esittele kovin helposti tunteitaan median edessä. Formula 1 -uransa hän aloitti Sauberilla vuonna 2001, mutta vaihtoi pian McLarenille. Välillä hän oli kolmen vuoden ajan poissa F1-sarjasta, kunnes teki paluun Lotus-tallin kuljettajana. Nykyisin Räikkönen ajaa Alfa Romeon tallissa.