Savukosken kelkkailureitit kunnostetaan – työ jatkuu myös ensi kesänä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Metsähallitus kunnostaa Savukoskella useita eri reittejä. Töitä tehdään nyt Savukosken moottorikelkkaurilla. Kesällä 2021 pyritään uusimaan 14 kelkkasiltaa ja 450 kilometrin verran uramerkintöjä.

Maastotyöt alkoivat keväällä heti lumien sulettua, ja heikkokuntoisten siltojen suuren määrän vuoksi töitä jatketaan vielä vuonna 2022. Samalla asiakasturvallisuutta lisätään ja reittimerkintöjä uusitaan. Retkeilykohteiden näkyvyyttä parannetaan myös verkossa.

Urho Kekkosen kansallispuiston Nuorttijoen ylittävä Kolsankosken riippusilta uusittiin teräsrakenteiseksi jo syksyllä 2020. Kivitunturin luontopolku on noussut suosituksi päiväreitiksi. Sen pysäköintipaikka saa odotetun laajennuksen loppukesällä. Jatkossa alueen kävijämääristä tullaan saamaan entistä tarkempaa tietoa polun varrelle asennetun etäluettavan kävijälaskurin ansiosta.