TikTok ohitti YouTuben – enemmän videokatseluita

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

TikTok-sovelluksen kerrotaan ylittäneen suosiossaan Youtuben Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa, ainakin videoiden katseluun käytetyssä ajassa mitattuna. Tämä ilmenee analytiikkayritys App Annien tuoreesta raportista.

App Annien mukaan TikTok-käyttäjät katselivat sovelluksessa videoita keskimäärin 24 tuntia kuukaudessa. Youtube-käyttäjät puolestaan katselivat alustalla jaettua materiaalia keskimäärin 22 tuntia ja 40 minuuttia kuukaudessa. Ero oli vielä suurempi Iso-Britanniassa, jossa TikTok-videoita katseltiin keskimäärin 26 tuntia kuukaudessa ja Youtube-videoita vain 16 tuntia kuukaudessa.

Raportissa TikTokin suosion uskotaan johtuvan lyhyistä videoita, autenttiseksi kuvaillusta sisällöstä ja livestriimauksen mahdollisuudesta. Youtube kuitenkin päihittää suosiossa TikTokin edelleen valtavan käyttäjämääränsä ansiosta. BBC:n arvion mukaan Youtubella on noin kaksi miljardia kuukausittaista käyttäjää, kun taas TikTokilla niitä oli vuoden 2020 puolivälissä noin 700 miljoonaa.