Flesh Roxon julkaisee uutta musiikkia kuuden vuoden tauon jälkeen: ”Tullut hörhöiltyä aika paljon”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Monessa liemessä keitetty suomalainen aktiivimuusikko Nicky Rothen on tullut tunnetuksi muun muassa Flesh Roxon -rockyhtyeestä. Koronavirus iski bändiin kovaa ja korkealta. Yhtyeen Euroopan kiertue Lordin kanssa keskeytettiin pandemian takia, ja sen jälkeen meni muusikkomiehen oma terveys.

– Kierrettiin Eurooppaa ja keikat oli mahtavia. Lordille kiitos, että huolivat meidät mukaan. Korona kuitenkin pilasi koko rundin. Sen jälkeen se vei minulta myös henkilökohtaisella tasolla todella paljon…, Nicky Rothen nielaisee ja paljastaa, että sairasti viruksen syyskuussa 2020.

– Eka nenätesti ja samantien Jackpot, hän pyörittelee päätään.

Tunnelin päässä on kuitenkin valoa. Action rock -yhtyeeksi tyylillisesti kategorisoituva Flesh Roxon julkaisee kolmannen albuminsa 1. lokakuuta. Edellisen albumin ilmestymisestä on vierähtänyt jo kuusi vuotta. Ensin ilmestyy pitkäsoiton digitaalinen versio ja marraskuussa pärähtää tiskiin fyysinen lätty.

– Songs Of Darkness -nimisellä levyllä on 12 biisiä ja väitän, että kyseessä on yhtyeen paras albumi tähän mennessä. Levyn tuottanut ja nauhoittanut Simo Pussinen on tehnyt erinomaista työtä. Suuri kiitos kuuluu myös faneille, että ovat jaksaneet odottaa näin pitkään uutta albumia, Nicky Rothen jatkaa.

Hän tunnustaa, että vuosien aikana on ”tullut hörhöiltyä aika paljon”. Levyn teko on siinä sivussa jäänyt inasen taka-alalle. Toisaalta aikakausi on koulinut turhat krumeluurit pois ja jalostanut musiikista entistäkin parempaa ja varmasti loppuun asti hiottua rockia. Rothen on säveltänyt ja sanoittanut suurimman osan albumin biiseistä itse, mutta mukana on myös kitaristi Tony Narrowsin käsialaa. Bändi on sovittanut kappaleet yhdessä.

– Levyllä on kaikenlaista musaa, mutta juuri sellaisia biisejä mistä itse digataan. Lähdemme varmasti kiertämään Eurooppaa uudestaan heti, kun rajat aukeaa kunnolla. Nyt on hyvää aikaa valmistautua. Sitten tehdään keikkaa niin maan perkeleesti. Haluan loppuun sanoa, että syvä kumarrus faneille kun olette tukeneet meitä. Sen voimalla jaksaa porskuttaa eteenpäin! Tietysti haluan myös hehkuttaa ja kiittää bändin jätkiä Tony Narrowsia, Thomas Killjoyta ja Tommy The Mummya.