Italia sallii kannabiksen kotikasvatuksen omaan käyttöön

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Italia on sallinut kannabiksen kotikasvatuksen pienissä määrissä. Lakiuudistuksen myötä kannabiksen kasvattaminen kotona omaan käyttöön dekriminalisoidaan.

Lakiuudistus hyväksyttiin Italian parlamentin alahuoneessa keskiviikkona. Jatkossa enintään neljän kannabiskasvin kasvattaminen kotona tulee olemaan sallittua maan kansalaisille. Daily Mail -lehden mukaan kannabiksen laittoman salakuljetukseen ja myyntiin liittyviä maksimirangaistuksia kuitenkin tiukennettiin.

Kannabiksen käytöstä ja pienten määrien hallussapidosta ei Italiassa käytännössä yleensä rangaista. Kotikasvatusta koskevaa lakiuudistusta on kuvailtu Euroopassa toistaiseksi harvinaiseksi. Italia on Espanjan ja Tšekin ohella yksi ensimmäisistä Euroopan maista, joissa kannabiksen kotikasvatus on sallittu pienissä määrissä.