Facebookin ja Ray-Banin julkaisevat älylasit – kuvat vuotivat verkkoon

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Teknologiajätti Facebookin paljastettiin taannoin aloittaneen yhteistyön silmä- ja aurinkolaseja valmistavan Ray-Banin kanssa. Yhtiöt ovat työstäneet yhdessä älylaseja, joiden muotoilu on tuttua Ray-Banin jo markkinoilla olevista aurinkolasimalleista.

Twitter-käyttäjä Evan ”Evleaks” Blass on vuotanut sosiaaliseen mediaan kuvia tulevista älylaseista. Laseja tulee myyntiin Wayfarer, Round ja Meteor -versioina. Niiden ulkomuoto ei juurikaan poikkea klassisista Ray-Ban -malleista.

Facebookin ja Ray-Banin älylasit on varustettu niiden etuosan sivuissa olevilla kameroilla. Lasien sangoissa on pienet napit, joilla kameroita The Verge -sivuston mukaan todennäköisesti käytetään.

Tyylikkäitä virtuaalilaseja odottavat saattavat joutua pettymään. Lasien linsseissä ei nimittäin ole näyttöä, eikä niissä ole näin ollen esimerkiksi lisätyn todellisuuden ominaisuuksia. Toistaiseksi tiedossa ei ole, mitä kaikkea laseilla voi tarkalleen ottaen tehdä kuvien ottamisen lisäksi.