Suomalainen sovellus auttaa löytämään ystävän – vastaisku yksinäisyyttä vastaan

Digi · Terhi Piiroinen

Suomalaisen startup-yrityksen kehittämä Kaverisovellus julkaistaan ensi maanantaina 13. syyskuuta. Aikuisille suunnattu palvelu tarjoaa konkreettista apua yksinäisyyteen. Kaverisovelluksen avulla voi löytää omaan elämäntilanteeseen sopivia ystäviä yhteiseen tekemiseen.

Joka kolmas suomalainen kokee yksinäisyyttä ja korona-aika on lisännyt ihmisten eristäytyneisyyttä. Kavereita voi hakea esimerkiksi kävelylle, rokkikeikalle tai leikkiseuraksi lapsille. Sovellus on maksuton ja sitä voi käyttää ympäri Suomen.

– Olemme kehittäneet sovellusta jo jonkin aikaa. Tiedämme, että konkreettisille ratkaisuille on jäätävän kova tarve, kertoo idean keksinyt Arla Joensuu Porvoosta.

Yli tuhat suomalaista aikuista on ottanut sovelluksen käyttöön ja uusia ystävyyssuhteita on muodostunut. Loppuvuosi 2021 on Kaverisovelluksen pilottiaikaa, jolloin erilaisia toimintoja ja kumppanuusmalleja testataan aktiivisesti, ja sovellusta kehitetään ketterästi käyttäjien toiveiden perusteella. Sovellus on maksuton.