Espanjalainen piispa rakastui väärään ihmiseen – erosi työtehtävistään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Espanjalainen piispa Xavier Novell on eronnut tehtävistään. Hän oli Espanjan nuorin piispa, kun hänet nimitettiin tehtävään vuonna 2010. Roomalaiskatolinen kirkko kielsi miestä viime kuussa ehdottomasti olemaan kertomatta eroamisen syitä.

Nyt espanjalaisessa mediassa on käynyt ilmi, että virkaa tehnyt piispa rakastui Silvia Caballoliin, joka kirjoittaa saatanallisen sävyisiä ja eroottisia runoja. Xavier Novellin eroamisen syyksi kerrottiin aiemmin ainoastaan henkilökohtaiset syyt. Caballolin kirjoihin kuuluu muun muassa The Hell of Gabriel’s Lust ja trilogia Amnesia. Yhdessä hänen teoksistaan ​​lukijalle luvataan matka sadismiin, hulluuteen ja himoon sekä hyvän ja pahan, Jumalan ja Saatanan väliseen taisteluun, jonka tarkoitus on horjuttaa arvoja ja uskonnollisia vakaumuksia, BBC uutisoi.

Novellista tuli 41-vuotiaana Espanjan nuorin piispa Solsonassa Koillis-Katalonian alueella. Hän on edesauttanut homoille tarkoitettua niin sanottua kääntymishoitoa ja toteuttanut manausrituaaleja. Hän tapasi useita kertoja Vatikaanin virkamiehiä ja itse paavin. Novellin opetukset ovat olleet erittäin perinteisiä aborttikieltoineen ja selibaatteineen. Nyt hän on rakastunut mies.