Tappava ase ja Teräsmies -ohjaaja Richard Donner on kuollut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lukuisista menestyksekkäistä ja rakastetuista elokuvista tunnettu ohjaaja Richard Donner menehtyi taannoin. Pitkän linjan Hollywood-legenda ohjasi muun muassa Teräsmies ja Tappava ase -elokuvat. Richard Donner oli kuollessaan 91-vuotias. Suru-uutisen vahvisti hänen tuottajavaimonsa Lauren Schuler Donner. Kuolinsyytä ei ole kerrottu.

Televisiossa uransa aloittaneen Richard Donnerin ensimmäinen läpimurto oli vuonna 1976 ilmestynyt kauhuelokuva The Omen – ennustus. Tämän jälkeen hänet kiinnitettiin Teräsmies-elokuvan ohjaajaksi. Christopher Reeven, Gene Hackmanin ja Marlon Brandon tähdittämä elokuva oli valtava menestys ja merkittävä tiennäyttäjä myöhemmille supersankarielokuville.

1980-luvulla Donnerin menestys jatkui kaikenikäisiä ihastuttaneella seikkailuelokuvalla The Goonies – arkajalat sekä kovaotteista rikostoimintaa ja komediaa yhdistelleellä Tappava Ase -elokuvalla. Mel Gibsonin ja Danny Gloverin tähdittämä toimintaelokuva sai kolme jatko-osaa, jotka kaikki olivat Donnerin ohjaamia. Donnerin viimeiseksi ohjaustyöksi jäi vuonna 2006 ilmestynyt 16 Blocks. Uransa aikana hän myös tuotti lukuisia elokuvia, kuten X-Men ja X-Men Origins: Wolverine.