Vauva päätyi synnytysosastolla väärään perheeseen – vaatii nyt miljoonakorvauksia

Ohhoh! · Tim Isokivi

Espanjalainen nainen on DNA-testin ansiosta saanut tietää päätyneensä väärälle äidille sairaalan synnytysosastolla. Hän on sittemmin aloittanut oikeustoimet paikallista terveysministeriötä vastaan.

Anonyyminä pysyttelevä nainen syntyi vuonna 2002 La Riojassa sijaitsevassa Millan de Logronon sairaalassa. Sairaala sekoitti vastasyntyneen viisi tuntia aikaisemmin syntyneeseen toiseen tyttövauvaan. Virhe tuli ilmi vuonna 2017 hänen biologiseksi isäksi luullun miehen tehtyä isyystestin elatuskiistan seurauksena.

Nainen vaatii hänen asianajajansa mukaan alueelliselta terveysministeriöltä kolmen miljoonan euron korvauksia tapahtuneesta. Naisen kerrotaan varttuneen vaikeissa perheolosuhteissa ja tulleen lähinnä isoäidin kasvattamaksi. Asianajaja kuvailee sairaalan virhettä törkeäksi huolimattomuudeksi.

Reuters-uutistoimiston mukaan La Riojan terveysministeriö on kertonut virheen johtuneen yksittäisestä inhimillisestä erehdyksestä. Vastaavia tapauksia ei ole ministeriön mukaan tullut tietoon.