Suomalainen Nyhtökaura leviää maailmalla – seuraavaksi myyntiin Australiassa

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen kasvipohjainen proteiini Nyhtökaura ilmestyi markkinoille vuonna 2016. Sittemmin Gold&Green Foodsin valmistama innovatiivinen tuote on levinny myös ulkomaille. Seuraavaksi vuorossa on Australia.

Gold&Green Foodsin Nyhtökaura on otettu myyntiin Australian suurimman vähittäiskauppaketjun, Wooworthsin valikoimiin. Suomalaisinnovaatiota on saatavilla kauppaketjun valikoimista kautta maan syyskuusta alkaen. Wooworthsilla on yli tuhat myymälää eri puolilla Australiaa.

Kasviproteiinien vähittäismyynnin kerrotaan kasvaneen Australiassa 46 prosenttia edellisvuoteen verrattuna vuonna 2020, joten kysyntää tuotteelle todennäköisesti löytyy myös eteläiseltä pallonpuoliskolta.  Nyhtökauraa on Suomen lisäksi myynnissä muun muassa Hollannissa ja Yhdysvalloissa.

– Olemme erittäin innoissamme partneruudestamme johtavan ruokaketjun kanssa ja on upeaa viedä maailmaa muuttava innovaatiomme Australian markkinoille koko maan laajuisesti, kertoo Gold&Green Foodsin markkinointijohtaja Annette Kauppinen tiedotteessa.