Varoitus pääkaupunkiseudulle: Lakko voi aiheuttaa merkittäviä liikenneruuhkia

Matkailu · Terhi Piiroinen

Fintrafficin tieliikennekeskus varoittaa ihmisiä, että pääkaupunkiseudun työmatkaliikenteen pääväylille odotettavissa huomenna ja ylihuomenna jonoja. Pääkaupunkiseudun metro ja raitiovaunut eivät liikennöi torstaina eivätkä perjantaina kuljettajien työnseisauksen vuoksi.

Lähipäivien liikkuminen pääkaupunkiseudulla kannattaa nyt suunnitella etukäteen ja samalla varata myös liikkumiseen selkeästi enemmän aikaa. Jonoutumista on odotettavissa aamun ja iltapäivän työmatkaliikenteeseen etenkin Itä- ja Länsiväylälle sekä Helsingin keskustaan.

– Torstaina ja perjantaina kannattaa mahdollisuuksien mukaan ajoittaa omaa liikkumistaan ruuhkaisimman työmatkaliikenteen ulkopuolelle. Jotta maantieliikenne saadaan sujumaan mahdollisimman sujuvasti, suositellaan vaihtoehtoisia joukkoliikennevälineitä, yksityisautoilussa kimppakyytejä sekä harkitaan vaikka pyörän käyttöä, summaa Fintrafficin liikennekeskuspäällikkö Kari Tarkki.