Viranomaiset jalkautuvat Oulangan kansallispuistoon – retkeilybuumi kasvattanut kävijämääriä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Oulanka on erittäin suosittu kansallispuisto, ja korona-ajan retkeilybuumi on lisännyt kävijöitä entisestään. Pääosin Oulangan vierailijat kunnioittavat alueen ainutlaatuista luontoa ja yhteisiä pelisääntöjä, mutta ongelmiakin esiintyy.

Oulangan kansallispuistossa tehdään retkietikettiä ja kansallispuiston järjestyssääntöjä tutuiksi tämän viikon torstaina. Maastossa liikkuu silloin Metsähallituksen Luontopalvelujen väkeä ja Eräpalvelujen erävalvojia. Samalla retkeilijät pääsevät kertomaan kokemuksiaan ja kysymään retkivinkkejä.

-Oulangalla on rikas kasvilajisto, ja valokuvatessa täytyy varoa, ettei tallaa kasveja. Roskat tulisi viedä mukanaan, mutta niitä jätetään taukopaikoille ja tuhka-astioihin. On myös tärkeää muistaa, että metsäpalovaroituksen aikana tulen saa tehdä vain hormillisiin tulipaikkoihin ja tupien kamiinoihin, kertoo asiakaspalvelupäällikkö Airi Kallunki Metsähallituksen Luontopalveluista.