Kela muistuttaa opiskelijoita uudesta pakollisesta maksusta – yli puolet hoitanut asian

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kela on muistuttanut korkeakouluopiskelijoita uudesta maksusta, joka heidän täytyy suorittaa omatoimisesti. Kyseessä on OmaKela-verkkopalvelussa maksettava terveydenhotiomaksu.

Kelan mukaan syyslukukauden 35,80 euron suuruinen maksu täytyy maksaa viimeistään 30. syyskuuta. Tähän mennessä maksun on suorittanut noin 135 000, mutta maksamatta se on noin 130 000 opiskelijalta. Terveydenhoitomaksusta ei lähetetä opiskelijalle erillistä laskua.

Uusi terveydenhoitomaksu maksettiin ensi kertaa Kelalle kevätlukukaudella 2021. Mikäli terveydenhoitomaksua ei makseta viimeistään 30. syyskuuta, muistuttaa Kela maksusta ja perii viiden euron viivästymismaksun. Mikäli maksua ei makseta muistutuksen jälkeen, perii Kela sen ja viivästymismaksun opintorahasta tai ulosoton kautta.