Suomen parasta kebabia? Tässä tuore Top 10 -listaus

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lähi-idästä Suomeen rantautunut kebab on yhä useamman suomalaisen viikonloppuherkku. Toiset vannovat siinä olevan kastikkeen nimeen ja muille on tärkeää liharuoan koostumus. Suomen ensimmäinen kebabia tarjoileva grilli perustettiin Poriin vuonna 1982.

Nykyään kebabia saa jo pienistäkin pitäjistä. Sitä tarjoillaan useimmiten rullakebabina, iskenderinä tai dönerinä. Suomalainen ravintola- ja ruokamedia Toptaste järjesti lukijoilleen äänestyksen, jossa arvioitiin Suomen parasta kebabia. Koska heidän lukijakuntansa koostuu pääasiassa isojen kaupunkien asukkaista, ovat tuloksetkin ehkäpä sen mukaisia. Miten sinä olisit äänestänyt?

1. Kampin Pippuri, Helsinki

2. Heval Hervanta, Tampere

3. King Kebab Vallila, Helsinki

4. Troija Kebab, Oulu

5. Döner Harju, Helsinki

6. Punjab Kebab, Tampere

7. Puistokadun Kebab Pizzeria, Jyväskylä

8. Kuningas Kebab, Turku

9. Torikeidas, Rovaniemi

10. Turo´s Heavy Kebab, Pori