Testissä Huawei Watch 3 Pro

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Kellomaailma sai odottaa digitalisaatita pitkään, mutta muutamassa vuodessa alalla on tapahtunut paljon. Älykellojen nopea kehitys on polarisoinut kellokansan kahteen sarjaan, analogisten ja älykellojen ystäviin. Jälkimmäiseen markkinaan tuli varhaisessa vaiheessa Huawei, jonka pitkä kokemus älykelloista näkyy nykyisin myös tuotteissa. Tuorein uutuus on Huawei Watch 3 Pro.

Elokuun alussa myyntiin tullut Huawein kellosarjan tämänhetkinen lippulaiva maksaa kaupasta riippuen noin 450 euroa, eli se sijoittuu korkeaan hintaluokkaan. Hinta luonnollisesti nostaa kellolle asetettavia odotuksia. Huawein aikaisempien kellojen tapaan tyylistä ei tarvitse tämän uutuuden kohdalla tinkiä, sillä erityisesti harmaalla metallirungolla ja ruskealla nahkarannekkeella varustettu malli sopii niin urheiluun kuin juhlaan – jopa tumman puvun kanssa. Kellotaulun 1,43 tuumainen AMOLED-näyttö on kirkas ja resoluutioltaan erittäin tarkka.

Huawei Watch 3 Pro

Kellon sovelluksia käytetään kruunupainikkeen avulla ja laite antaa käyttäjälle hentona tärinänä haptista palautetta, jonka ansiosta valikoiden ja esimerkiksi tulleiden viestien selaaminen on luonnollisen tuntuista ja nopeaa. Puheluihin vastaaminen onnistuu kätevästi kellolla, joten esimerkiksi lenkillä puhelinta ei tarvitse ryhtyä kaivamaan taskusta tai repusta. Laitteeseen saa myös eSIM-yhteyden, joten, jolloin puhelimen voi jättää kotiin ja ottaa mukaan pelkkä kello. Lenkkisuihkuun tai uimaan voi kellon ottaa huoletta mukaan, sillä kellon vesitiiviys on 5 ATM, eli vesitiivis 50 metriin saakka.

Huawei Watch 3 Pro sisältää monipuolisia mittauksia, sillä se seuraa käyttäjänsä sykkeen lisäksi myös veren happipitoisuutta ja stressitasoa. Mukana on myös ihon lämpötilan mittaus, joka ei tosin tuo juuri lisäarvoa saati kerro kehon lämpötilasta. Mukana on tuttuun tapaan myös unen laadun mittaaminen. Testikaudella unimittausten tuloksia verrattiin suomalaiseen Oura-älysormukseen ja ne yllättivät positiivisesti. Huawei Watch 3 Pro antoi nukkumisesta hyvin samankaltaisia lukemia älysormuksen kanssa. Jostain syystä ajoittain kello ilmoitti aamulenkin jälkeen, ettei käyttäjä ole tänään vielä harjoitellut ja patisti menemään ulos.

Huawei Watch 3 Pro

Kellossa on mukana myös eSIM-yhteys, mikä tarjoaa mahdollisuuden liittää puhelinliittymä suoraan kelloon ilman matkapuhelinta. Tämä on kätevä ominaisuus esimerkiksi lenkillä. Jostain syystä suomalaisten operaattorien yhdistetty multisim ja eSIM -tarjonta on niukkaa. Esimerkiksi Elisa ei jostain syystä enää tarjoa eSIM-palvelua multisimminä, joten tämä ominaisuus jäi tällä kertaa testaamatta. Matkapuhelimen ollessa mukana voi kellolla kuitenkin vastata puheluihin kuin Michael Knight aikoinaan Ritari Ässä -televisiosarjassa.

Laitteen mukana tulevassa latauslätkässä on aikaisemmista malleista poiketen kiinteä johto. Tämä on kehityksessä askel taaksepäin, koska käyttäjä joutuu ottamaan mukaansa yhden ylimääräisen johdon. Huawein aikaisempien kellojen latauslätkissä on ollut USB-C-liitin, jolloin sen on voinut yhdistää mihin tahansa USB-C-johtoon. Puolentoista kuukauden testissä käytettiinkin pääosin Huawein aikaisemman kellon latauslätkää sen paremman käytettävyyden vuoksi. Uusi Huawei Watch 3 Pro lataa myös langattomasti, minkä ansiosta latauslätkän mukanaolo ei ole välttämätöntä.

Huawei Watch 3 Pro

Huawei Watch 3 -laitteita pyörittää yhtiön oma HarmonyOS-käyttöjärjestelmä, joka tukee kuitenkin myös kolmannen osapuolen sovelluksia. Niitä ei ole kuitenkaan tarjolla kovin paljon ja toivottavasti tulevaisuudessa tilanne muuttuu. Huawein kellosarjan uutuus on positiivinen tuttavuus, mutta HarmonyOS -järjestelmässä on vielä hieman viilattavaa. Esimerkiksi viestien tullessa käyttäjä joutuu usein painamaan kruununäppäintä saadakseen viestit ruutuun. Ranneliikkeellä niiden sijaan tulee usein näkyvin vain kellotaulu. Myös puhelujen tullessa laite näytti joskus kellon omistajan nimeä soittajan nimen sijaan.

Kilpailijansa Huawei Watch 3 Pro pesee ennen kaikkea akkukestossa, joka on älytilassa jopa viisi päivää. Se on yli kaksinkertaisesti Applen vastaavaan kelloon verrattuna. Laitteen tarkkuus esimerkiksi lenkkeilyä mitattaessa on sekin huippuluokkaa ja Huawein oma Health-sovellus kertoo treenistä paljon yksityiskohtia. Staran toimituksen testin perusteella Huawei Watch 3 Pro tuo korkealle hinnalleen ihan kelvollisen vastineen, varsinkin jos kellossa ei ole tarpeen käyttää kolmannen osapuolen sovelluksia.