Kojelautakamera ikuisti rajun hetken – tornado kaatoi rekan

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Myrskytuulet voivat puhaltaa hirmumyrskyjen aikaan niin kovalla voimalla, etteivät painavimmatkaan ajoneuvot ole turvassa. Taannoin Yhdysvaltojen Pennsylvaniassa riehunut tornado kaatoi tiellään olleen rekan kuin lapsi leluauton.

Tilanne ikuistui viraalina sittemmin levinneeksi videoksi ajoneuvoyhdistelmän kojelautakameran ansiosta. Video alkaa pahaenteisissä tunnelmissa kuljettajan kuunnellessa varoitusta lähestyvästä myrskystä. Hän pysäyttää rekan keskelle tietä, mutta vaara ei ole suinkaan ohi.

Myrskytuulten voimistuessa näkyvyys heikkenee, ja tornado alkaa kylvää tuhojaan. Lopulta rekka kaatuu voimakkaan tuulen toimesta kyljelleen. Kuljettajan kerrotaan selvinneen tilanteesta lievin vammoin turvavyön ansiosta.