Espanja kieltää muoviin pakattujen hedelmien ja vihannesten myynnin

Ruoka · Tim Isokivi

Espanjassa otetaan käyttöön uusia keinoja vähentää muovijätteen määrää. Vuodesta 2023 alkaen muoviin pakattujen hedelmien ja vihannesten vähittäismyynti tulee olemaan maassa kiellettyä.

Uuden lain myötä alle 1,5 kiloa painavia hedelmiä tai vihanneksia ei saa myydä muoviin käärittyinä. Espanja pyrkii myös kannustamaan kuluttajia ostamaan pakkauksettomia irtotuotteita. Kielto ei koske tuotteita, jotka saattavat pilaantua tai rikkoontua ilman muovipakkauksia.

Vastaavanlainen lainsäädäntö otetaan käyttöön Ranskassa ensi vuoden aikana. Espanjan tavoitteena on El País -lehden mukaan tehdä kaikista ruokien pakkausmateriaaleista kierrätettäviä vuoteen ja vähentää muovisten pullojen myyntiä puolella vuoteen 2030 mennessä.