Kansanedustaja Riikka Slunga-Poutsalon poikaa epäillään törkeistä huumausainerikoksista

Ohhoh! · Tim Isokivi

Perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Slunga-Poutsalo kertoo Twitter-tilillään poikansa syyllistyneen törkeään huumausainerikokseen. Poliisi otti Slunga-Poutsalan pojan kiinni hänen äitinsä asunnosta vuoden 2020 kesäkuussa.

Poliisi löysi 27-vuotiaan miehen huoneesta Iltalehden mukaan huumausianeiden myyntiin liittyneitä välineitä, kuten vakuumikone ja pusseja. Hän oli myöntänyt kuuluisteluissa säilyttäneensä huumeita myös äitinsä kotona Lohjalla. Etsintäpöyäkirjan mukaan Slunga-Poutsalo ei tiennyt poikansa tilanteesta ennen kiinniottoa.

Slunga-Poutsalon poikaa epäillään useista törkeistä huumausainerikoksista vuosina 2019-2020. Hänen epäillään tilanneen 1,1 kiloa amfetamiinia ja muita huumeita Hollannista ja myyneen niitä eteenpäin Tor-verkossa. Syyttäjä vaatii miehelle noin kuuden vuoden vankeusrangaistusta ja aiemmin kesällä 2018 tuomitun ehdollisen vankeusrangaisutksen täytäntöönpanoa.

Perussuomalaisten puoluesihteerinä vuosina 2013-2019 toiminut Slunga-Poutsalo kommentoi tapausta Twitter-tilillään. Kansanedustajan mukaan hänen poikansa on pyrkinyt kantamaan vastuunsa ja selvittämään rikoksensa sekä yrittävän päästä eroon riippuvuudesta.