McDonald’silta merkittävä muutos Happy Meal -aterioihin

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

McDonald’s-ravintolaketjun vuodesta 1979 saakka myymien Happy Meal -lastenaterioiden kylkiäisenä tarjotut lelut ovat olleet usein muovisia. Nyt asiaan on kuitenkin tulossa muutos, sillä pikaruokajätti pyrkii tekemään niistä ympäristöystävällisempiä.

McDonald’s tiedottaa luopuvansa lähes kokonaan muovin käytöstä Happy Meal -aterioiden leluissa. Tavoitteena on vähentää fossiilipohjaisen muovin käyttöä leluissa 90 prosentilla vuoteen 2025 mennessä. Jatkossa lelut on tarkoitus valmistaa ympäristöystävällisemmin esimerkiksi kierrätysmateriaalista.

McDonald’sin mukaan yhtiö työskentelee leluvalmistajien kanssa kehitelläkseen uusia ideoita Happy Meal -kylkiäisiin. Tällaisia olisivat esimerkiksi itse rakennettavat kolmiulotteiset pahviset supersankarihahmot ja kasvipohjaisilla tai kierrätetyillä pelinappuloilla varustetut lautapelit.

Associated Press -uutistoimiston mukaan McDonald’s myy vuosittain ylin miljardi lelua. Yhtiön tavoitteena on myös selvittää, voitaisiinko muvoisia tarjottimia valmistaa kierrätetyistä leluista. Aikaisemmin esimerkiksi Burger King -pikaruokaketju on luopunut muovilelujen tarjoamisesta Iso-Britanniassa.