Pavut ovat herkullinen, edullinen ja terveellien lisä ruokapöytään – tässä vinkit valmistamiseen

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Pitkiä ja vihreitä papuja voi paistaa voissa aterian lisukkeeksi. Niitä voi valmistaa myös uunissa ja esimerkiksi Tsekeissä papujen joukkoon lisätään usein paistettua pekonia. Niiden maku muuttuu paahtaessa aavistuksen verran pähkinäiseksi.

Paistettuja papuja voi lisätä pastasalaattiin tai muiden kasvisten joukkoon. Pavut voi kääriä myös pekonisiivuun ja panna uuniin korkealle lämpötilalle, kunnes liha on rapea ja kypsä. Toki toisinaan riittää, että papujen päälle ripottelee parmesaanijuustoa.

Pavut voi sekoittaa myös muhennokseen tai asetella esimerkiksi kiusauksen päälle kypsymään. Papuja on saatavilla myös pakasteesta ja pussi maksaa noin yhden euron. Niissä on vähän kaloreita, mutta paljon kuituja ja proteiinia. Katso lisää tästä linkistä.