Yle: Roskia ulkona keräämässä olleet oppilaat löysivät käsiaseen Oulussa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Oulun Haukiputaalla roskia keräämässä olleet seitsemäsluokkalaiset koululaiset tekivät keskiviikkona vaarallisen löydön. Koulun läheisyydestä löytyi käsiase. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Länsituulen koulun oppilaat viettivät teemaviikkoa, jonka yhteydessä he siivosivat koulun ympäristöä. Osa oppilasta löysi marketalueen takaa polun viereisestä matalasta heinikosta hanskan sisällä olleen käsiaseen. Aseen nähnyt oppilas luuli sitä aluksi leikkiaseeksi, mutta ymmärsi jättää esineen paikoilleen huomattuaan ettei näin ole.

Rikosylikonstaapeli Esa Daavittila on vahvistanut paijalta löytyneen 6.35 kaliiperin revolverimallinen käsiase, jonka rullassa oli kaksi patruunaa. Alueelta löytyi myös pieni määrä epäiltyä huumausainetta ja lääketabletteja. Tapausta tutkitaan ampuma-aserikoksena ja huumausaineen käyttörikoksena.

Poliisin kerrotaan kiittäneen ja kehuneen aseen löytäneiden oppilaiden mallikasta toimintaa. Koulussa on sittemmin tarjottu oppilaille keskusteluapua tapahtuneeseen liittyen. Rikosylikonstaapeli Daavittilan mukaan vastaanvanlaiset tapaukset ovat harvinaisia, sillä yleensä aseita löydetään poliisitoiminan yhteydessä tai poliisin omien tutkimusten perusteella.