Nyrkkeilytähti Manny Pacquiao ehdolla Filippiinien presidentiksi

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Filippiiniläinen Manny Pacquiao on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä nyrkkeilijöistä. Nyt 42-vuotias urheilija tähtää uudenlaiselle uralle nyrkkeilykehien ulkopuolella. Hän haluaa Filippiinien presidentiksi.

Manny Pacquiao ilmoitti sunnuntaina asettuvansa ehdolle Filippiinien vuonna 2022 järjestettävissä presidentinvaaleissa. Aivan keltanokkana Pacquiao ei ole astumassa poliittiselle kentälle, sillä hän on jo aikaisemmin toiminut senaattorina ja PDP-Laba -puoleen puheenjohtajana.

– Olen taistelija, ja tulen aina olemaan taistelija sekä sekän sisä- että ulkopuolella. Hallituksemme täytyy palvella kansaa rehellisesti, myötätuntoisesti ja läpinäkyvästi, Pacquiao kertoi AP-uutistoimiston mukaan.

Pacquiaon mukaan henkilökohtaiset vastoinkäymiset ovat opettaneet häntä ymmärtämään paremmin muidenkin ihmisten kärsimystä ja kamppailemaan köyhyyttä sekä korruptiota vastaan. Nyrkkeilijä varttui köyhissä olosuhteissa, mutta nousi lopulta kansainväliseksi tähdeksi nyrkkeilykehissä. Hän on ainoana nyrkkeilijänä maailmassa voittanut maailmanmestaruuden kahdeksassa painoluokassa.