Suomalaisartistit keräävät rahaa nuorten mielenterveystyöhön – mukana jopa 70 artistia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Muun muassa JVG, Haloo Helsinki!, Jenni Vartiainen, Antti Tuisku, Elastinen ja Sanni ovat mukana Pidä huolta -kampanjassa. Kyseessä on Toivon Kärki ry:n ja MIELI ry:n yhteinen haaste, jonka tavoitteena on kerätä rahaa nuorten auttamiseen ja tukemiseen koronapandemian jälkeen.

Kampanjan keskiössä on 22. syyskuuta julkaistava uusi versio Pave Maijasen Pidä huolta -hitistä. Uutta versiota tulkitsemassa on jopa 70 tunnettua suomalaista artistia. Antti RZY Riihimäen, Eppu Kososen, Jukka Immosen ja Jurekin tuottama over-versio ja sen musiikkivideo ilmestyy keskiviikkona heti puolen yön jälkeen.

– Idea kappaleen uudelleenversioinnista syntyi hyväntekeväisyysjärjestö Pietarinkadun Oilersin toimesta Paven vielä eläessä. Vaikka hän on valitettavasti edesmennyt, hän ehti antaa hyväksyntänsä ajatukselle, että kappale päivitettäisiin uusien artistien kanssa hyväntekeväisyyskäyttöön. Suuri kiitos Paven pojalle Vihtori Maijaselle, joka on auttanut viemään homman maaliin, Jukka Immonen kuvailee.

Hyväntekeväisyyskampanjassa tuetaan erityisesti Sekasin-chattia. Keskustelupalvelussa nuoret voivat hakea tukea esimerkiksi vaikean elämäntilanteen keskellä. Lahjoituksille on tarpeeksi, sillä Sekasin-chattiin tuli viime vuonna yli 170 000 yhteydenottoa joista vain joka viidenteen pystyttiin vastaamaan.

Hyväntekeväisyyshaasteeseen voi osallistua lahjoittamalla pidahuolta.fi -sivuston kautta. Auttaa voi jo pelkästään kuuntelemalla Pidä huolta -kappaletta suoratoistopalveluissa, sillä sen suoratoistokorvaukset ohjataan lahjoituspottiin. Kampanjan mahdollistajina toimivat S-ryhmä ja LähiTapiola, jotka ovat lahjoittaneet sen alkupääomaksi 500 000 euroa.