Lasten Instagramin kehittäminen keskeytettiin – herätti suurta kohua

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Instagram paljasti taannoin suunnittelevansa sovelluksesta lapsille suunnattua versiota. Idea synnytti arvatenkin runsaasti kritiikkiä. Nyt yhtiö onkin ilmoittanut laittaneensa idean ainakin toistaiseksi jäihin.

– Vaikka seisomme edelleen tämän kokemuksen luomisen tarpeen takana, olemme päättäneet keskeyttää projektin. Tämä antaa meille aikaa työskennellä vanhempien, asiantuntijoiden ja lainsäätäjien kanssa, kuunnella heidän huoliaan, ja osoittaa projektin arvo ja tärkeys nykyään verkkoa käyttäville nuoremmille teineille, Instagramin blogissa kerrotaan.

Instagramin johtaja Adam Mosserin mukaan alle 13-vuotiaille luotu sovellus olisi tarjonnut huoltajille keinoja valvoa ja hallita lasten käyttökokemusta sosiaalisessa mediassa. Mosserin mukaan alle 13-vuotiaat osaavat helposti valehdella ikänsä käyttääkseen heiltä kiellettyjä sovelluksia.

Päätös tapahtui pian sen jälkeen, kun Wall Street Journal uutisoi Instagramin palvelun nuoria käyttäjiä tarkastelleesta sisäisestä tutkimuksesta. Sen mukaan somepalvelu aiheuttaa monille nuorille esimerkiksi ulonäköpaineita ja syömishäiriöitä. Eniten haittavaikutukset näkyivät teini-ikäisissä tytöissä.