Lemmikkimessut viikonloppuna Tampereella

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereella järjestetään ensi viikonloppuna 2. – 3. lokakuuta lemmikkimessut, jotka tuovat Messu- ja Urheilukeskukseen satoja lemmikkejä sekä lähes 50 alan näytteilleasettajaa ja runsaasti eläimistä kiinnostuneita ihmisiä. Lemmikki Tampere -messut ovat koko perheen ja kaikkien eläinten ystävien tapahtuma.

Messuilla on ihasteltavaa niin omaa lemmikkiä harkitseville kuin myös jo sellaisen omistaville. Paikalla on joukko eläinkavereita, joita saa rapsuttaa sekä eri lemmikkiyhdistysten jäseniä, joilta voi kysyä vinkkejä lemmikin hankintaan tai hoitoon. Näin isoa kissanäyttelyä ei ole vielä tänä vuonna voitu järjestää Pirkanmaan seudulla.

– Isolle näyttelylle on selvästi ollut tarvetta. Lemmikki Tampere -messuille otettiin 500 kissaa molemmille näyttelypäiville, ja ensimmäinen päivä täyttyi viidessä tunnissa, Pirkanmaan Rotukissayhdistyksen Mika Akonniemi kertoo.

Yleisön edessä kisaaminen on monelle koiraharrastajalle uusi juttu. Agilitykilpailuun on ilmoittautunut noin 430 koirakkoa. Nuorimmat ohjaajat ovat 10-vuotiaita, kun vanhimmat taas ovat lähes 80-vuotiaita. Kilpailijoita tulee ympäri Suomen. Kisaa käydään koko messuviikonlopun ajan. Yleensä agilitykentän laidalla on kannustamassa vain koiran ohjaajan perhe, mutta nyt paikalla on myös runsaasti messuvieraita.

– Lemmikki Tampere -messujen agilitykisassa on suuren kilpailun meininki, kun katsojat elävät tunnelmassa mukana. Yleisö tuo pientä jännitystä ja painetta kilpailijoille. Lisäksi kilpailijat oppivat käsittelemään eri tavalla onnistumisiaan ja pettymyksiään, Ylöjärven Koirakerhon Jari Helin kertoo.

Tapahtumassa nähdään erilaisia näytöksiä, kilpailuja, luentoja ja koulutuksia kaikenikäisille. Ohjelmassa on kesyrottien agilitya, kanien estekilpailu ja näyttely sekä paijauspiste.