Poliisi otti kiinni 141 Elokapinan mielenosoittajaa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Elokapina-aktivistiryhmä tiedotti aiemmin istuvansa Helsingin Mannerheimintiellä kymmenen päivää saadakseen muutettua Suomen ilmastopolitiikkaa. He katkaisivat liikenteen siirtymällä Eduskuntatalon eteen kello 18:00 keskiviikkoiltana. Laiton mielenosoitus loppui kuitenkin lyhyeen.

– Elokapina ei suostunut neuvottelemaan siirtymisestä poliisin kanssa. Poliisi päätti mielenosoituksen olennaisesti lainvastaisena ja otti kiinni 141 henkilöä, jotka eivät noudattaneet poliisin poistumiskäskyä. Kiinniotot sujuivat rauhallisesti.

Mannerheimintien liikenne palautui normaaliksi kello 21:35. Elokapinan sivustolla käytiin ennen mielenosoituksia keskusteluja, joissa ihmisiä opastettiin kiinniottotilanteissa toimimisesta. He olivat myös pestanneet yhteyshenkilön alaikäisten mielenosoittajien vanhempia varten. Netissä leviää kuvakaappauksia sivustolta.