Pohjanlahdelta löydettiin salaperäinen laivanhylky: ”Erittäin harvinaista”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ruotsin merenkulkulaitos on paljastanut Pohjanlahdelta löytyneen aikaisemmin tuntematon laivanhylky. Hylky lepää noin 35 metrin syvyydessä Merenkurkussa Vaasan ja Uumajan välissä Holmönin saaresta etelään. Ruotsin merenkulkulaitoksen mittausten yhteydessä löytynyt laiva on noin 74 metriä pitkä ja yhdeksän metriä korkea.

– Hylkyjä on Pohjanlahdella paljon, mutta lähes kaikistä niistä tiedetään ennestään. On erittäin harvinaista, että löydämme aikaisemmin tuntemattoman hylyn. Se tekee tästä erityisen jännittävää, Sten kuvailee Aftonbladet-lehdelle.

Hylyn uppoamissyy ei ole tiedossa. Ruotsin merenkulkulaitoksen merenmittausaluksen kapteeni David Stenin mukaan kyseessä on merkittävä löytö. 3D-kaikuluotainkuvien perusteella kyseessä on vanha metallirunkoinen alus. Sten epäilee hylyn kuuluneen rahtilaivalle, joka oli ennen uppoamista matkalla Halmöniin 1900-luvun alussa.