THL laati uuden maskisuosituksen – tässä uudet ohjeistukset

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa koronatilanteen vuoksi voimassa oleva maskisuositus on muuttunut. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ja Sosiaali- ja terveysministeriö kertoivat uusista kasvomaskien käyttöön liittyvistä päivitetyistä suosituksista viikottaisessa koronakatsauksessa. Koronamaskia suositellaan käyttämään oman harkinnan mukaan.

Erityisesti sen käyttöä on THL:n mukaan syytä harkita henkilöiden, jotka eivät ole saaneet koronarokotusta. THL suosittelee maskin käyttöä julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä toisiaan lähellä. Lisäksi maskin käyttöä suositellaan edelleen erityisesti julkisessa liikenteessä. Valtakunnallinen etätyösuositus päättyy 15. lokakuuta, jolloin matkustajamäärät voivat kasvaa nopeasti ja liikennevälineet ruuhkautua.

Erilaisten tilaisuuksien järjestäjät ja muut toimijat voivat antaa omia tilojaan koskevia maskisuosituksia. Työpaikoilla maskisuosituksista vastaavat työnantajat, asiantuntijana toimii Työterveyslaitos. Alueelliset viranomaiset voivat myös antaa omaa aluettaan koskevia, alueelliseen epidemiatilanteeseen perustuvia maskisuosituksia.