Pelle pelottelee lapsia Helsingissä – Vuosaaressa useita havaintoja

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin Vuosaaressa on tehty havaintoja erikoisesta hiippailijasta. Kaupunginosassa kerrotaan liikkuvan pelleksi pukeutunut henkilö, jonka kerrotaan pelottelevan lapsia ja varttuneempiakin. Asiaa on puitu runsaasti sosiaalisessa mediassa, muun muassa Facebookin Vuosaari-ryhmässä.

Pelle on nähty muun muassa Aurinkolahden koulun, Heteniityn kentän ja Lohikäärmepuiston ympäristössä. Pellenaamariin ja klovnin vaatteisiin pukeutuneen hahmon on kerrottu jahdanneen lapsia ja käyttäytyneen heitä kohtaan uhkaavasti. Pellen väitetään jopa pidelleen veistä kädessään.

Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario Heikki Porola kertoo Helsingin sanomille poliisin saaneen joitain ilmoituksia Vuosaaren pellestä. Porolan mukaan poliisi on saanut yhteydenoton poikajoukosta, jonka yhdellä jäsenellä oli nähty pellenaamari. Poliisin saapuessa paikalle pellenaamaria ei kuitenkaan löydetty.

Pellenaamareihin sonnustautuneet pelottelijat nousivat eri puolilla maailmaa muutama vuosi sitten miltei muoti-ilmiöksi ja joukkohysterian aiheeksi. Pahat pellet ovat tuttuja myös kauhufiktiosta, kuten Stephen Kingin Se-kirjasta ja sen elokuvaversioista. Ylikomisario Porolan mukaan pellenaamarin käytössä ei sinänsä mitään rikollista, mutta ihmisten uhkailu on eri asia.