Porvoo saa oman joulutorin – palvelee asiakkaita kuukauden ajan

Matkailu · Terhi Piiroinen

Euroopassa on ollut joulutoreja iät ja ajat. Ihmiset menevät torille työpäivän jälkeen nauttimaan kupposen kuumaa hehkuviiniä ystävien kera. Nyt ilmiö rantautuu Porvoon kaupunkiin.

Porvoo on suosittu suomalainen viikonloppujen matkakohde. Etenkin aikuiset ja pariskunnat viihtyvät Porvoon ravintolamaailmassa ja shoppailemassa. Tänä vuonna on jälleen mahdollista hankkia jouluisia herkkuja ja lahjoja myös joulumarkkinoilta ja toreilta. Ensimmäistä kertaa rakennetaan torin alueelle kuukaudeksi Porvoon joulutori.

Joulutori on avoinna 20.11.–21.12. välisenä aikana. Joulutorille tuodaan kaupungin omia myyntikojuja, joita yrittäjät saavat vuokrata edulliseen hintaan. Jouluista tunnelmaa luodaan torille myös havuin, valoin ja upealla perinteisellä ketjukarusellilla, joka on maksutta kävijöiden käytössä koko kuukauden, aina joulutorin aukioloaikojen mukaan.