Vuoden 2021 parhaat lautapelit valittiin – oletko jo kokeillut näitä?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen leluyhdistys jakaa vuosittain Vuoden peli -palkinnot kiinnostavimmille, viihdyttävimmille ja koukuttavimmille lautapeleille. Palkinnot jaetaan vuoden lastenpelille, vuoden partypelille, vuoden perhepelille ja vuoden strategiapelille. Nyt kilpailuun osallistuneita pelejä kesän aikana kokeillut tuomaristo on valinnut vuoden voittajat.

Vuoden lastenpeli 2021 on Vampire Party – Vampyyrijuhlat. Tuomaristo kuvaili voittajaa perinteiseksi lautapeliksi, jonka tarinallisuus ja tunnelmallisuus puri hyvin 6-vuotiaisiin. Mukana kisaamassa olivat myös Drone Home ja Oppi & Ilo – Hoksaa Tunteet.

Vuoden partypeliksi valittiin How Do You Doodle – Miten piirrustat, jota kuvailtiin yllättävän haastavaksi päivitetyksi versioksi klassisesta piirrustuspelistä. Muita finalisteja olivat Pictures ja Haaste Challenge.

Vuoden perhepelin palkinnon voitti Trails of Tucana. Peliä kuvailtiin nopeasti opittavaksi ja mukavan tunnelmalliseksi hyvän mielen peliksi. Finaalissa olivat myös Kirjainkiista ja Escape Room Family: Aikamatka.

Parhaan strategiapelin palkinnon sai puolestaan Quest for El Dorado, joka tuomariston mukaan oli hauska ja teemaltaan mukaansatempaava kombo vanhoista ja tutuista mekaniikoista. Finaaliin ylsivät myös Tappajahai, Nova Luna ja Zen Garden.