Maailman parhaat ravintolat listattiin – Tanskan jättimenestys yllättää

Matkailu Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman parhaista ravintoloista laaditaan vuosittain The World’s 50 Best Restaurants -lista. Listalle nousevat ravintolat, joita äänestävät maailman huippukokit, ravintoloitsijat ja ravintolakriitikot. Nyt vuoden 2021 lista on julkistettu.

Tanskan Kööpenhamina on edustettuna listan kahdella kärkipaikalla. Maailman parhaaksi ravintolaksi nimettiin kolmen Michelin-tähden ravintola Noma, jonka keittiömestari on kansainvälisesti ylistetty René Redzepi. Toiselle sijalle nousi kööpenhaminalainen Geranium, jonka keittiömestari Rasmus Kofoed on maailman ainoana kokkina voittanut sekä kulta-, hopea- että pronssimitalin Bocuse d’Or -kilpailussa.

Kolmanneksi parhaaksi ravintolaksi nimettiin Espanjan Axpessa sijaitseva Asador Etxebarri, jonka keittiöpäällikko Victor Arguinzonizin kuvaillaan kykenevän grillaamaan lähes mitä tahansa ja loihtimaan esiin uskomattomia makuja yksinkertaisistakin raaka-aineista. Neljännellä sijalla on kärkiviisikon ainoa Euroopan ulkopuolella sijaitseva ravintola, Perun Limassa toimiva ja perinneruokia paikallisista raaka-aineista valmistava Central.

Viidenneksi parhaaksi ravintolaksi valittiin Espanjan Barcelonassa sijaitseva Disfrutar. Suomalaisia ravintoloita ei 50 parhaan joukkoon mahtunut, mutta kuudennella sijalla on pohjoismaista ruokaa modernilla tavalla tarjoileva tukholmalainen Frantzén. Koko 50 ravintolan lista on nähtävissä The World’s 50 Best Restaurantsin sivuilla.