Nerokasta: Oulun neuvoloissa jaetaan luonto- ja retkeilyvinkkejä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Retkeilyn suosio on värittänyt viime vuosina monen suomalaisen arkea. Kotimaisiin luontokohteisiin on löytänyt yhä enemmän ja uusia kävijöitä. Luonnosta haetaan virkistystä, mutta myös terveyttä. Oulun neuvoloissa halutaan auttaa lapsiperheitä tunnistamaan luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutusten merkitys.

Oulun neuvolat ja Metsähallituksen Luontopalvelut ovat käynnistäneet yhteistyön, jonka tavoitteena on innostaa lapsiperheitä luontoon. Neuvoloista löytyy tietoa Oulun seudun lähiluontokohteista sekä luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutuksista.

– Vahvan luontosuhteen syntyminen lapsuudessa antaa eväitä koko loppuelämään. Luonnossa lapsi innostuu liikkumaan monipuolisesti ja leikkimään mielikuvitusta käyttäen. Näillä on lapsen kehityksen kannalta suuri merkitys. Luonto on samalla tasavertainen, pääsymaksuton paikka, josta jokainen perhe voi hakea positiivisia yhdessäolon hetkiä, kommentoi äitiyshuollon vastuuterveydenhoitaja Johanna Moilala Tuiran neuvolasta.