Suomalaisia jalkapalloilijoita houkutellaan manipuloimaan otteluita – palkkioksi tarjotaan Bitcoineja

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jalkapallon pelaajayhdistys on varoitellut suomalaisia jalkapalloilijoita jokseenkin epätavallisesta ilmiöstä. Yhdistyksen mukaan jalkapallo-otteluja yritetään manipuloida tarjoamalla pelaajille lahjuksia sosiaalisessa mediassa.

Jalkapallon pelaajayhdistyksen mukaan monet pelaajat ovat viime aikoina saaneet Instagramissa yhteydenottoja ja ehdotuksia ottelumanipulaatioon liittyen. Heille on luvattu Bitcoin-virtuaalivaluuttaa ottelujen manipuoloimisesta. Pelaajayhdistys epäilee taustalla olevan järjestelmällinen ja systemaattinen toiminta pelien tuloksiin ja tapahtumiin vaikuttamiseksi.

Tapauksia kerrotaan olleen useita, ja yhteydenottoja ovat saaneet sekä mies- että naispelaajat. Pelaajayhdistys neuvoo epäilyttäviä yhteydenottoja saavia reagoimaan välittömästi ottamalla talteen lähettäjän tiedot, kuvakaappaukset viestistä ja muut asiaankuuluvat tiedot, ja lähettämään ne eteenpäin Red Button -sovelluksella. Yhdistyksen mukaan kaikki pelaajien saamat ehdotukset ottelumanipulaatiosta täytyy raportoida.