Hyvinkään Sveitsin uimala avautuu syyslomaksi

Matkailu · Terhi Piiroinen

Hyvinkään kaupungissa sijaitsevan Sveitsin uimalan laajennustyömaa on edennyt suunnitellusti ja vanhan hallin allasalueet avataan yleisölle lauantaina 16. lokakuuta. Altaat aukeavat juuri sopivasti juuri syysloman alla.

Avajaispäivänä uimalaan pääsee maksutta ja asiakkailla tarjotaan pullakahvit uimalan aulassa. Uimalassa on avajaisviikonloppuna Wibit-rata ja merenneito uiskentelemassa.

– Uuden allashallin ja siihen liittyvän vedenkäsittelyn hienosäätöjen viimeistelytöiden valmistuminen ratkaisee, onko tuolloin myös uusi allashalli jo käytettävissä, toteaa liikuntapäällikkö Jarmo Vakkila.

Uimahalleilla on suuri merkitys kaupunkilaisten liikuntatottumuksissa. Joissakin kunnissa suunnitellaan parhaillaan uusien uimahallien perustamista, kun esimerkiksi kuntaliitoksen tehneissä kaupungeissa on lopetettu uimahalleja kustannussyistä.