Juuri nyt: Elokapina lukittautunut Valtioneuvoston linnan ovelle – haluaa keskusteluyhteyden hallitukseen

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Elokapina on lukittautunut ja liimautunut valtioneuvoston linnan sisäänkäynneille vaatimaan hallitukselta selitystä sille, miksi ilmasto- ja ympäristökriisin vakavuutta vastaaviin toimiin ei haluta ryhtyä. Mielenilmaisuun osallistuu 200 henkeä. Mielenilmaisu on järjestön tiedotteen mukaan rauhanomainen. Odottaessaan poliitikkoja paikalle elokapinalaiset pitävät kulkuväylät avoinna, eivätkä pyri rakennukseen sisään.

– Viemällä mielenilmaisunsa valtioneuvoston linnalle Elokapina haluaa tavata etenkin valtiovarainministeri Annika Saarikon (Keskusta) kanssa, joka ei ole puolueineen vielä kohdannut Elokapinan mielenosoittajia, toistuvista keskustelukutsuista huolimatta, Elokapinan tiedotteessa kerrotaan.

Elokapina on osa kansainvälistä Extinction Rebellion -liikettä, joka yrittää herättää valtaapitävät pysäyttämään kuudennen massasukupuuton etenemisen, sekä minimoimaan ilmasto- ja ympäristökriisin aiheuttamien joukkokuolemien ja sosiaalisen romahduksen riskin. Elokapina toimii sekä kansallisesti että osana kansainvälistä liikettä.