Facebookin käyttökatkon syy vahvistui – tappiot noin puoli miljoonaa dollaria tunnissa

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Facebook sekä yhtiön omistamat Instagram ja WhatsApp olivat eilen monta tuntia käyttökatkolla. Kyseessä on yksi maailmanhistorian suurimmista käyttökatkoista. Palvelut lakkasivat toimimasta Suomessa noin 19:00 ja käynnistyivät kokonaisuudessaan uudestaan vasta yhden-kahden välillä yöllä.

Facebookin tiedotteen mukaan ohjelmien kaatuminen johtui runkoverkoreitittimisen virheellisistä muutoksista. Reutersin mukaan käyttökatkosta aiheutui noin puolen miljoonan euron tappiot tuntia kohden. Facebookia käyttää noin 2,9 miljardia ihmistä aktiivisesti.

– Facebookin käyttökatko on suurin katkos, jonka olemme koskaan nähneet Downdetectorilla, yli 10,6 miljoonaa ongelmaraporttia eri puolilta maailmaa, katkoksia jäljittävä Downdetector tiedottaa.