Euroviisujen kilpailukaupunki paljastui – tunnetaan musiikkikulttuurista

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Euroviisujen ensimmäiselle sijalle nousi tänä vuonna italialainen rockyhtye Måneskin. Kuten viisujen perinteessä on tapana, järjestetään laulukilpailu ensi vuonna Italiassa. Nyt tarkka kilpailupaikka on selvinnyt.

Vuoden 2022 Euroviisut järjestetään Luoteis-Italiassa sijaitsevassa Torinossa. 10.-14. toukokuuta järjestettävien laulukilpailujen tapahtumapaikkana toimii Italian suurimpiin sisätapahtuma-areenoihin lukeutuva Pala Olimpico. Uutinen paljastettiin Euroopan yleisradioyhtiö Ebun toimesta.

Torino valittiin viisujen tapahtumapaikaksi yhteensä 17 ehdokaskaupungin joukosta. Euroviisujen johtaja Martin Österdahl kuvailee Torinoa täydelliseksi isäntäkaupungiksi järjestetyksessä 66. laulukilpailulle. Hänen mukaansa Pala Olimpicosta löytyy kaikki edellytykset maailmanlaajuisen tapahtuman järjestämiseksi. Euroviisut on järjestetty Italiassa aikaisemmin kahdesti, vuonna 1965 Napolissa ja vuonna 1991 Roomassa.