Pikaviestisovellus Telegramiin käyttäjäryntäys Facebookin kaaduttua

Digi · Tim Isokivi

Facebook ja yhtiön omistamat muut palvelut, kuten Instagram ja Whatsapp kaatuivat maanantaina useiden tuntien ajaksi. Yhtiö menetti jopa kymmenien miljoonien eurojen edestä rahaa käyttökatkoksen aikana. Kilpailijoille kyseessä oli sen sijaan jättipotti.

Yksi Facebookin omistaman Whatsappin suurimmista kilpailijoista on pikaviestisovellus Telegram. Toimitusjohtaja Pavel Durov on kertonut Telegramin saaneen maanantaina ennätykselliset 70 miljoonaa uutta käyttäjää. Telegramilla oli tammikuussa noin 500 miljoonaa aktiivista kuukausittaista käyttäjää, joten kasvua tapahtui yhdessä illassa jopa yli 10 prosenttia.

Durovin omien sanojen mukaan Telegram toimi moitteettomasti käyttäjien räjähdysmäisestä lisääntymisestä huolimatta. Hän kuitenkin myönsi, että erityisesti osalla amerikkalaisista käyttäjistä sovellus saattoi toimia hieman tavanomaista hitaammin. Myös Signal-pikaviestisovelluksen kerrottiin saaneen miljoonia uusia käyttäjiä maanantain käyttökatkon aikana, mutta yhtiö ei ole julkaissut tarkempia lukuja.