60 000 ilmaista junalippua jaossa nuorille – tavoitteena edistää liikkuvuutta Euroopassa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

18-20 -vuotiailla nuorilla on parhaillaan tilaisuus päästä matkustamaan Euroopassa ilmaiseksi. EU-komissio on nimittäin jakamassa eurooppalaisille nuorille jälleen ilmaisia junamatkakortteja. Ilmaislippuja jaetaan yhteensä 60 000 hakijalle.

Ilmaisilla junamatkakorteilla halutaan edistää liikkuvuutta Euroopassa. Ilmaisilippuja voi hakea 12. – 26. lokakuuta DiscoverEU:n sivuilla, ja niillä voi matkustaa enintään 30 päivää maaliskuun 2022 ja helmikuun 2023 välillä. Jokaiselle jäsenvaltiolle myönnetään tietty määrä matkakortteja suhteessa EU:n väestöön.

– Komissio nimeää vuoden 2022 Euroopan nuorison teemavuodeksi, ja samassa hengessä DiscoverEU tulee takaisin entistä mittavampana. Se tarjoaa nuorille uusia mahdollisuuksia hypätä junaan, laajentaa horisonttejaan, syventää oppimistaan, rikastaa kokemuksiaan ja tavata muita eurooppalaisia junamatkoilla maaliskuusta 2022 lähtien, nuorisoasioista vastaava komissaari Mariya Gabriel kertoi tiedotteessa.