Palkittu manageri Sanna Marinin kutsuvieraista: ”Joutuivat poliittisiksi pelinappuloiksi”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kulttuuriala suivaantui tiistaina, kun Sanna Marinin hallitus paljasti leikkaavansa kulttuurialan rahoitusta peräti 18,4 miljoonaa euroa. Kaksi päivää aiemmin pääministeri oli kutsunut artisteja virka-asuntoonsa Kesärantaan juhlimaan ja laulamaan. Hän ei kuitenkaan kertonut artisteille tulevista leikkauksista, vaan keskittyi ottamaan mukavia kuvia sosiaaliseen mediaansa.

Artistit ja heidän taustajoukkonsa ymmärsivät nopeasti joutuneensa sunnuntaina pääministerin ja hänen puolueensa SDP:n imagokampanjan näyttelijöiksi. Sosiaalinen media täyttyi nopeasti pettyneistä ulostuloista. Nyt kohun jo hieman rauhoituttua Vuoden managerina taannoin palkittu Peppi Puljujärvi kommentoi tapahtunutta. Hänen mukaansa oli hyvä, että kohun myötä yhä useampi ymmärtää kulttuurialan ahdinkoa ja kaltoinkohtelua päättäjien suunnalta.

– Tämä pr-tempaus ja sitä seuranneet suunnitellut leikkaukset kulttuuriin (jotka on päätetty jo ennen tilaisuutta) ovat nyt kirsikka jo syödyn kakun päälle. Nämä tilaisuuteen kutsutut ihmiset joutuivat haluamattaan poliittisiksi pelinappuloiksi. Olen pahoillani puolestanne. Tästä on hyvä oppia. Sanna Marin, jossain onneksi menee raja ja nyt ylitit sen räikeästi. Toivon sinun ja bränditoimistosi ymmärtävän, että musiikkiala on täynnä tuntevia ihmisiä joita nyt lähditte asettamaan nappuloiksi omaan peliinne, Peppi Puljujärvi kirjoittaa Instagramissa.

Sosiaalisessa mediassa on kritisoitu pääministerin vieraaksi menneitä artisteja, mutta sittemmin on selvinnyt, että heitä johdettiin harhaan. Kutsussa luvattiin keskustelua kulttuurialan ahdingosta ja tulevaisuudesta, mutta sellaisia keskusteluja ei lopulta käyty. Sen sijaan artistit lauloivat ja soittivat pääministerin imagokampanjan somevideoilla. Palkittu manageri lähettää suoran viestin pääministerille.

– Olin kovaääninen kannattajasi, kun sinut valittiin ja suunnattoman ylpeä millaisen johtajan maamme on saanut. Se miten olet kohdellut elinkeinoamme ja etenkin apua tarvitsevia IHMISIÄ on kuitenkin pyyhkinyt kaiken tämän kannatuksen pois, Puljujärvi tylyttää Sanna Marinia päivityksessään.