Poliisihallitus kielsi Eurosportia markkinoimasta rahapelejä – 800 000 euron uhkasakko

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisihallitus on kieltänyt Eurosport SAS -yhtiötä mainostamasta rahapelejä Manner-Suomessa Eurosport 1 -kanavalla. Kieltoa on tehostettu 800 000 euron suuruisela uhkasakolla. Päätös ei ole lainvoimainen. Poliisihallitus kertoo havainneensa Eurosport 1 -kanavalla säännöllisesti vuosien ajan mainostauoilla esitettyä rahapelien markkinointia.

Eurosport on Poliisihallituksen mukaan jatkanut viranomaisten lainvastaiseksi katsomia toimia kehotuksista huolimatta. Poliisihallitus katsoo kanavan rahapelimainonta on suunnattu Manner-Suomeen. Tunnistautumisvaihtoehdoiksi on esitetty suomalaispankkien tunnuksia, ja mainokset on toteutettu suomen kielellä.

Mainoksissa on myös hyödynnetty lähinnä suomessa tunnettua julkisuuden henkilöä. Eurosportin lisäksi Poliisihallitus on kohdistanut toimenpiteitä kahteen muuhun kansainväliseen tv-yhtiöön. Toinen niistä on jo lopettanut Suomeen kohdistuvan rahapelien markkinoinnin.