Ihmisillä omituisia keräilyvimmoja – tunnistatko näistä jonkun itsessäsi?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

TLC-televisiokanavan My Crazy Obsession -ohjelma esittelee ihmisiä, joiden elämä keskittyy usein yhden aihealueen ympärille. Nämä henkilöt saattavat keräillä kotinsa täyteen yhdenlaisia tavaroita ja käyttää kaikki rahansa niiden hankkimiseen.

Yksi keräilee mallinukkeja, toinen peruukkeja, kolmas leluja ja neljäs on muuttanut kotinsa joulun ihmemaaksi vuoden ympäri. Yleensä pakkomiellettä muistuttava keräilyinto juontuu kauas lapsuuteen. Toisinaan tavaroiden määrä on niin suuri, että se on vallannut koko kodin – tai vähintään yhden huoneen siitä.

Keräilijöiden läheiset eivät välttämättä ole yhtä innoissaan tavarapaljoudesta, mutta he ovat jo vuosien aikana tottuneet siihen. Ihmiset saattavat keräillä tavaraa esimerkiksi täyttääkseen esimerkiksi trauman aiheuttamaa pahaa oloa ja sielussa olevaa aukkoa.