Microsoftilta yllätys – käyttäjät voivat luopua salasanojen käytöstä

Digi · Tim Isokivi

Teknologiajätti Microsoft on yllättänyt tuoreella asiakkaidensa tietoturvaan liittyvällä päätöksellä. Käyttäjien ei ole jatkossa enää välttämätöntä suojata omaa Microsoft-tiliään salasanalla.

Microsoft on jo jonkin aikaa puhunut salasanoista luopumisen puolesta. Yhtin mukaan salasanojen käytöstä poistaminen johtaisi parempaan tietoturvan tasoon. Microsoft kuvailee vaihtoehtoisia tunnistautumistapoja turvallisemmaksi kuin salasanoja, jotka voidaan varastaa, hakkeroida tai arvata.

Salasanan sijaan Microsoft-tilin voi suojata yhtiön Authenticator-sovelluksella, Windows Hello -todennuksella tai kertakäyttöisillä kirjautumisavaimilla, jotka toimitetaan sähköpostiin. Salasanatta sisään kirjautuminen onnistuu muun muassa Outlookissa, OneDrivessä, Microsoft Family Safetyssä ja Xbox Series X -konsolissa. Salasanan käytön voi kytkeä pois päältä osoitteesta account.microsoft.com löytyvistä tietoturva-asetuksista.