Resepti: Omenainen unelmatorttu isänpäiväksi

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Isänpäivänä voi tarjoilla kasviksiin painottuvan kolmen ruokalajin illallisen. Tämä on oiva tapa tutustuttaa perheen kaksilahkeiset kasvisruokien upeaan maailmaan ja samalla muistuttaa, että jokaisen tulisi syödä kasviksia puoli kiloa, eli kuusi kourallista päivässä.

– Jauhelihataikinaa on helppo keventää kasvisraasteella. Lihaisissa pataruoissa lihan määrää voi vähentää korvaamalla osan lihasta kasvispaloilla. Myös monia kalaruokia, joista miehet usein pitävät, voi uudistaa lisäämällä mukaan kasviksia, Kaisa Myllykangas Oulun Maa- ja kotitalousnaisista muistuttaa.

Kasvisten, hedelmien ja marjojen käyttö on tutuinta jälkiruoissa. Miehet rakastavat smoothieita, piirakoita ja rahkoja. Nyt vinkataan suklaakääretortun resepti, jonka voi leipoa esimerkiksi isänpäiväksi. Omenainen unelmatorttu sopii myös pakastettavaksi ja siitä voi leikata viipaleita kahvipöytään tarpeen mukaan.

Omenaunelmatorttun. 15 palaa4 kananmunaa1,5 dl sokeria1 dl perunajauhoja0,5 dl kaakaojauhetta1 tl leivinjauhettaTäyte2 dl vaahtoutuvaa kermaa1 prk (a 200 g) vaniljarahkaa tai vaniljatuorejuustoa1-2 rkl sokeria1-2 dl kiinteää omenasosetta(Koristeluun vadelmia ja omenaruusukkeita)

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos kevyesti sekoittaen muna-sokerivaahtoon.3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle ja paista 200 asteen lämmössä uunin keskitasolla noin kymmenen minuuttia.4. Kumoa kypsä pohja leivinliinan, puhtaan astiapyyhkeen päälle tai sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistopaperi ja anna pohjan jäähtyä täytteen valmistuksen ajan.5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Ota siitä vajaa puolet koristelua varten toiseen kulhoon. Sekoita toisen puolikkaan vaahdon joukkoon rahka tai tuorejuusto ja mausta sokerilla.6. Levitä ensin omenasose torttupohjalle. Lusikoi sitten kerma-rahkaseos pohjalle ja levitä se huolimattomasti tortulle.Kääri levy rullalle. Leivinliinan avulla rullaaminen onnistuu helposti. Kääräise paketiksi ja nosta jääkaappiin vetäytymään.7. Mausta koristeeksi jäänyt kermavaahto vaniljasokerilla ja vatkaa tarvittaessa kiinteämmäksi. Jos haluat omenaruusuja, leikkaa omenanpuolikkaasta ohuita viipaleita ja pehmitä niitä mikrossa tai pienessä kattilassa vesitilkan kanssa. Anna jäähtyä hieman ja kääri aina muutamasta viipaleesta ruusumainen koriste.8. Leikkaa torttu annospaloiksi halutessasi tai koristele kokonainen rulla kermavaahdosta pursotetuilla tai lusikoiduilla nokareilla, vadelmilla ja omenaruusukkeilla. Tarjoa kahvin kanssa.