Sähköpotkulautailu sallittiin taas Kööpenhaminassa – tiukat säännöt ja suuret sakot käyttöön

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sähköpotkulautailu on herättänyt kiivastakin keskustelua niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa. Tanskan Kööpenhaminassa vuokrattavat sähköpotkulaudat jopa kiellettiin noin vuosi sitten. Nyt vuokralautojen käyttö on jälleen sallittu kaupungissa tiukennetuin säännöin. Uudet lait sallivat sähköpotkulautojen käytön Kööpenhaminan keskustassa.

Laitteet voi kuitenkin parkkeerata ainoastaan jollekin ydinkeskustan ulkopuolella sijaitsevista 240 erillisestä parkkialueesta. Jos laudan pysäköi muuhun paikkaan, jää taksamittari päälle. Sähköpotkulaudan väärin pysäköimisestä seuraa 339 Tanskan kruunun, eli noin 45 euron arvoinen sakko. Laudat eivät ole ollenkaan käytössä viikonloppuöisin.

Tammikuusta alkaen voimaan astuu myös kypäräpakko sähköporkulautoja käyttäessä. The Local -sivuston mukaan vuokrattavana tulee olemaan maksimissaan 3 200 sähköpotkulautaa. Myös niitä vuokraavien yritysten määrä on rajattu neljään.