Sukeltajan huikea löytö: 900 vuotta vanha miekka täydellisessä kunnossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Harrastajasukeltaja on tehnyt Välimerestä harvinaislaatuisen löydön. Shlomi Katz poimi Israelin Haifan rannikon matalasta vedestä esiin metrin pituisen, jopa 900 vuotta vanhan miekan.

Kotiloiden ja muiden merenelävien peittämän miekan uskotaan kuuluneen ristiretkellä Lähi-Idässä olleelle ritarille. Sen uskotaan nousseen esiin meren hiekan liikkumisen myötä. Israel Antiquities Authority -viranomaistahon tutkija Nir Distelfield kertoo tiedotteessa teräksestä valmistetun ja nykyään harvinaisen miekan säilyneen täydellisessä kunnossa.

Arkeologit ovat tutkineet miekan löytöpaikkaa kesäkuusta lähtien. Muinaisesineitä löydetään sen mukaan, kuinka merenpohjan hiekka liikkuu. Seuraavaksi ristiretkien aikainen miekka puhdistetaan ja tutkitaan perinpohjaisesti, minkä jälkeen se tullaan asettamaan esille yleisölle museoon.