Vapaaottelija Aleksi ”The Giant” Toivonen lopettaa: ”Raskain sydämin on kerrottava”

Urheilu · Tim Isokivi

Suomalainen vapaaottelija Aleksi ”The Giant” Toivonen on tullut tunnetuksi kilpailtuaan Aasian johtavassa ONE Championship -organisaatiossa. Nyt urheilija on kuitenkin lopettamassa uransa 29-vuotiaana. Hän avaa lopettamisen syitä Facebookissa julkaisemassaan tiedotteessa.

– Raskain sydämin on kerrottava, että mun aika ammattilaisurheilijana on tullut päätökseensä. Kunpa voisinki sanoa, että tunne on molemminpuolinen, mutta tilanne ei valitettavasti ole tämä. Kuten jotkut saattaa tietää, että fysiologisesti mulle ei ole jaettu maailman parhaita lähtökohtia ja kaunistelematta asiaa sen enempää edessä on ensimmäinen lonkan täysremontti ja tekonivel leikkaus. Niillä korteilla pelataan mitä on jaettu, Toivonen kirjoitti.

– Suurimpana tunteena on pettymys. Pettymys siitä, että en päässyt itse asettamiini tavoitteisiin, enkä koskaan päässyt näyttämään täyttä potentiaaliani. Koen kuitenkin, että kaikki kivet käänsin ja jokaiseen tilaisuuteen tartuin, mitä mulle annetulla ajalla oli mahdollista. Sain myös elää omaa unelmaani, joskin vaan lyhyen hetken ajan, vapaaottelija jatkoi.

Vuonna 2015 ammattilaisuransa aloittanut Toivonen kuitenkin toteaa hänen palonsa lajia kohtaan olevan edelleen suuri, ja hän vihjaa jatkavansa vielä vapaaottelun parissa jossain muodossa. Tiedotteensa päätteeksi urheilija kiitti perhettään, ystäviään, seuroja ja yhteistyökumppaneita jotka ovat olleet hänen mukanaan uran varrella.