Cannonball MC -moottoripyöräkerhoa vaaditaan lakkautettavaksi oikeudessa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Päijät-Hämeen käräjäoikeuteen on jätetty kanne, jossa vaaditaan moottoripyöräkerho Cannonball MC:n ja sen alayhdistys Squad 32:n lakkauttamista. Kanteen nostaneiden syyttäjien mukaan Cannonball MC on lainvastainen yhdistys, joka toimii olennaisesti vastoin lakia ja hyviä tapoja.

Kanteessa kumpaakin yhdistystä vaaditaan määrättäväksi väliaikaiseen toimintakieltoon. Syyttäjien mukaan Squad 32 myötävaikuttaa Cannoball MC:n lainvastaiseen toimintaan. Kanne jätettiin käräjäoikeuteen keskiviikkona.

Lakkauttamiskanteessa vastaajaksi on nimetty yhdistyksen valtakunnallinen johtaja. Cannonball MC perustettiin Suomessa vuonna 1991. Keskisrikospoliisi on luokitellut moottoripyöräkerhon järjestäytyneeksi rikollisryhmäksi.